Kontakt Citatplakat  (+45) 60 70 70 81✔️FRI FRAGT OVER 399,-   ✔️30 dages bytteservice   ✔️1-3 DAGES LEVERING

Olsen Banden

'Olsen Banden' citatplakater!

De populære ‘Olsen Banden’ citatplakater, er blevet sande danske nyklassikere i designverdenen! I samarbejde med Nordisk Film har vi udviklet en serie af flotte, klassiske og tidsløse plakater med de bedste ‘Olsen Banden’ citater!

Hvis du kan lide Olsen-banden, vil du sikkert også synes om

 

Olsen Banden citater på plakater

[su_expand more_text=”… mere om Olsen Banden” less_text=”Vis mindre” height=”155″ text_color=”#777777″ link_color=”#dc9814″]

Olsen Banden 1968 – 1998

Med hele 14 Olsen Banden film i rækken, som eksempelvis Olsen Banden i Jylland, Olsen Banden på spanden, Olsen Banden ser rødt, og mange flere, er der ingen tvivl om, at Olsen-banden nok er en af de største filmsucceser i Danmark. Det er da heller ikke overraskende, når skuespillere som Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard og Kirsten Walther besidder hovedrollerne i samtlige Olsen Banden film. Derfor har vi hos Citatplakat.dk valgt at udvikle en serie af sjove plakater, som indeholder alle de bedste citater og de sjove karakterer, herunder Egon Olsen med ”Jeg har en plan”, Benny Frandsen med ”Skidegodt, Egon”, Kjeld Jensen med ”Er det farligt”, Yvonne Jensen med ”Meget har du budt mig”, Børge Jensen med ”Hva’ sagde jeg?”, Dynamit Harry med ”Ta’ en pilsner” og Bøffen med ”Jeg ved præcis hvordan!”.

Citat plakater med Olsen Banden

Når vi hos Citatplakat.dk har valgt at lave plakater med Olsen Banden, er det fordi det er film som næsten alle kan huske. Det folkekære filmunivers indeholder masser af citater og objekter som er oplagte at hylde ved at komme dem på plakater. De sjove plakater er da også både populære og stilfulde, og passer ind i enhver indretning. Faktisk ligger vores Olsen Banden plakater blandt de mest populære plakater på Citatplakat.dk, med plakaten kaldet ”Olsen Banden” i spidsen. Bryd den kedelige indretning med et sjovt og simpelt plakat design fra vores Olsen Banden serie. Alle vores Olsen Banden plakater er udviklet i samarbejde med Nordisk Film, som i år fejrer filmenes 50 års jubilæum med en særudstilling på deres adresse i Valby.

Olsen Banden film

De sjove film er fantastisk underholdning for både børn og voksne. Den gode humor er nem at relatere til, og det kræver ikke den helt store hjernevridning at følge med i handlingen. Typisk er det hjernen bag det hele, Egon Olsen, der har en plan, som han skal have hundehovederne Benny og Kjeld med på planen. Kjeld og Yvonnes søn Børge er altid hjælpsom og står klar med gode råd, men planen bliver som regel altid forpurret af gorillaen, der går under navnet Bøffen. Bøffen arbejder typisk for én af Egons ærkefjender, Kongen eller Hallandsen. Med på sidelinjen har vi så også altid kriminalassistent Jensen og hans højre hånd, kriminalbetjent Holm. Herunder ses en liste over alle de Olsen Banden film, der er lavet gennem de 30 år filmene blev produceret:

 1. Olsen-banden (1968)
 2. Olsen-banden på spanden (1969)
 3. Olsen-banden i Jylland (1971)
 4. Olsen-bandens store kup (1972)
 5. Olsen-banden går amok (1973)
 6. Olsen-banden sidste bedrifter (1974)
 7. Olsen-banden på sporet (1975)
 8. Olsen-banden ser rødt (1976)
 9. Olsen-banden deruda’ (1977)
 10. Olsen-banden går i krig (1978)
 11. Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
 12. Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
 13. Olsen-banden over alle bjerge (1981)
 14. Olsen-bandens sidste stik (1998)

Udover filmene er der også lavet flere spin-offs på filmene, heriblandt en julekalender (Olsen-bandens første kup), en børnefilm (Olsen-banden junior), en musical (Olsen-banden og den russiske juvel), samt flere animationsfilm (Olsen-vanden på de bonede gulve, Olsen-banden på dybt vand)

Olsen Banden skuespillere og karakterer

Egon Olsen (Ove Sprogøe) Hjernen bag det hele som altid har en plan til et kup der vil gøre Olsen-banden millionærer Benny Frandsen (Morten Grunwald) Det gæve mellemled, der altid har en sjov kommentar eller en god fidus, og som fungerer som diplomat mellem den direkte og målrettede Egon, og den forsigtige Keld. Keld Jensen (Poul Bundgaard) Den forsigtige del af gruppen, som altid bliver lokket i fordærv af de to andre småkriminelle venner. Yvonne Jensen (Kirsten Walther) Kelds kone, som ikke er bleg for at sætte de tre gutter på plads med sin skarpe stemme. Hvad hun mangler i intelligens gør hun op for i personlighed! Børge Jensen (Jes Holtsø) Keld og Yvonnes søn, som på trods af sin dovenskab faktisk er ret begavet, og som typisk forudsiger hvorfor bandens plan ikke fungerer. Dynamit Harry (Preben Kaas) Bennys fætter, der har forstand på sprængstoffer (deraf kælenavnet). Desværre er Harry alkoholiker på den grumme måde, hvilket ikke fungerer særlig godt i forhold til sprængstofferne. Bøffen (Ove Verner Hansen) Den onde håndlanger der skal gøre det af med Olsen-banden én gang for alle. På trods af at Bøffen er noget mere snedig end Benny og Keld, lykkes det dem alligevel at redde Egon når Bøffen får kidnappet hjernen bag Olsen-banden. Kriminalassistent Jensen (Axel Strøbye) Den hårdtarbejdende politimand der, i løbet af filmene, langsomt opgiver at fange Olsen-banden, da han aldrig får den forfremmelse han går og drømmer om. Kriminalbetjent Holm (Ole Ernst) Lovens lange arm i egen høje person, men desværre med for få beføjelser til at han kan foretage de vigtige valg selv. Derfor er det typisk mere held end forstand, når han formår at opklare forbrydelserne.

Remedier og objekter fra Olsen Banden filmene

Udover at alle karaktererne har deres faste replikker og citater, som går igen i næsten alle filmene, er der også en lang række objekter der bliver brugt igen og igen. Tøjet er selvfølgelig ét punkt på listen. Egons kendte bowlerhat, er et symbol på Olsen Banden i sig selv. Bennys gule sokker er den mest kendetegnende beklædningsdel ved ham udover hans stilfulde hat. Jordemodertasken som Kjeld render rundt med er også fast inventar i samtlige film. I Kjelds jordemodertaske finder man altid Egons gule handsker, talkum og et stetoskop. Alt hvad Egon skal bruge for at åbne den nyeste udgave af det topsikre Franz Jäger pengeskab! Indholdet af pengeskabet er som regel en rød kuffert, som indeholder en pokkers masse penge, og som vil gøre de tre gutter til millionærer. Det er ikke fordi, der er udtænkt en plan for hvad pengene skal bruges til, andet end at de skal få hele slænget, inklusive Yvonne og Børge, til Mallorca, hvor de skal dase og nyde livet. Alle filmene lægger desuden næsten altid ud med, at Egon kommer ud af Vridsløselille Statsfængsel, efter at have afsonet sin straf fra sidste kup. Her bliver han hentet af Benny og Keld, der straks kører ham hjem til Keld og Yvonne i Valby, hvor de får sig en Tuborg Pilsner, og hører om det nye kup Egon har udtænkt, mens han har siddet i fængsel. Filmene har da typisk også altid en scene, hvor Egon skal fortælle Benny og Keld at de er nogle hundehoveder og hængerøve, slapsvanse, skidesprællere, socialdemokrater, lusede amatører, ignoranter, fæhoveder, småbørnspædagoger, grødhoveder, osv.

Hjernerne bag Olsen Banden

De to hjerner bag filmene hedder Erik Balling (manuskriptforfatter og instruktør) og Henning Bahs (manuskriptforfatter og scenograf). Både Erik Balling og Henning Bahs står bag flere filmsucceser, bl.a. Matador, Martha, Sommer i Tyrol, Midt om Natten, Walther og Carlo), men lige Olsen-banden er nok deres allerstørste succes. Udover de to anerkendte manuskriptforfattere, er den kendte komponist Bent Fabricius-Bjerre også involveret i Olsen-banden universet. Han har selvfølgelig skrevet og komponeret både soundtracket og underlægningsmusikken i hele filmen.[/su_expand]

Updating…
 • Ingen varer i kurven.
Plakater med sjove olsen banden citater

10% på din første ordre!

5 stjerner på Trustpilot

Fri fragt på køb over 399,-

30 dages bytteservice

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din første ordre hos Citatplakat.dk!

-P.S der er ingen grund til at smutte endnu! Vidste du, at der her på shoppen under hvert produkt ligger et sjovt klip med citatet fra plakaten